Rouletteregler

Precis som med alla andra spel så är det helt klart en fördel om man kan reglerna innan man satsar pengar på roulette. Det kan vara dumt att bara slänga sig in i casinospel utan att var förberedd men ändå är det så många gör. Du skulle bli förvånad om du visste hur många, men vill man bli proffs måste man kunna reglerna, så är det bara.

För att vinna när man spelar roulette så är det alltså så att det gäller att satsa på rätt färg, nummer eller talsekvens. Och vilken satsning som är den ”rätta” visar sig när den lilla vita kulan har stannat i roulettehjulet. För varje satsning som går att göra finns det odds och det är inte svårt att se om man vunnit eller förlorat när spelet är över. Nu kommer vi att beskriva de olika satsningar som går att göra i roulette.

Inside bets

När man spelar roulette så finns det två huvudkategorier av satsningar som går att göra och den första är Inside bets. Denna kategori innebär helt enkelt de satsningar man gör på talen, man kan satsa på ett flertal sätt med olika odds. Satsar man på ett enkelt tal, tillexempel 25 så är oddsen 35 mot 1. Om man satsar på två tal samtidigt är oddsen 17 mot 1. Man kan även satsa på fyra nummer samtidigt, detta brukar man kalla för hörn och man lägger då sina marker på krysset mellan fyra nummer. På denna satsning är oddsen 8 mot1. Det går att satsa på en hel rad, där är oddsen 11 mot 1. Sedan finns det även dubbelrad, man satsar alltså på två rader samtidigt, på den satsningen är oddsen 5 mot 1.

Outside bets

Om du inte är sugen på att riskera så mycket och gärna vill vinna även om det inte är några stora summor, då ska du satsa på denna kategori. En del spelare kombinerar Inside och Outside bets för att ha både säkra och osäkra satsningar. Det finns även i denna kategori ett antal olika satsningar man kan göra. Och dem består av såkallade 50-50 satsningar. Hög eller låg heter en av dem och den innebär att man satsar på nummer mellan 1 och 18 eller 19 och 35, oddsen är 1 mot1. Man kan även satsa på att det ska bli udda eller jämnt tal som kulan hamnar på med samma odds som föregående. Självklart går det även här att satsa på svart eller rött vilket helt enkelt betyder att man satsar på ett rött eller svart tal och det ger 1 mot1. Du kan även satsa på en hel kolumn, alltså en rad med tolv nummer det kallas även för Dussin och är den sista typen av satsning man kan göra i denna kategori. Det betyder att du satsar på antingen 1-12, 13-22 eller 23-35 med odds 2 mot 1.